Gyakori kérdések

Előadóművészeknek

 • Jelentkezéssel, szerződéskötéssel, számlázással, teljesítéssel kapcsolatban, hova fordulhatok?

  Amennyiben kérdése merül fel a jelentkezéssel, szerződéskötéssel, számlázással, teljesítéssel kapcsolatban érdemes a kategóriájának megfelelő e-mail címen érdeklődni.

  Táncművészet - tanc@koszonjukmagyarorszag.hu
  Cirkuszművészet és Pantomimművészet - cirkusz@koszonjukmagyarorszag.hu
  Zeneművészet - zene@koszonjukmagyarorszag.hu
  Színházművészet - szinhaz@koszonjukmagyarorszag.hu

  Általános tájékoztatást az info@koszonjukmagyarorszag.hu e-mail címen keresztül tudunk adni.

 • Milyen kategóriába adhatok be jelentkezést?

  Művészeti kategóriák és alkategóriák:

  1. Színházművészet
   1. Színművészet
   2. Bábművészet
  2. Mozgásművészet
   1. Cirkuszművészet
   2. Pantomim
   3. Táncművészet
  3. Zeneművészet
   1. Komolyzene
   2. Autentikus népzene (autentikus magyar népzenét és más népek autentikus zenéjét koncertszerűen játszó előadók és együttesek)
   3. Jazz
 • Milyen feltételeknek kell megfelelni a jelentkezésénél?

  Olyan előadóművészek jelentkezését várjuk, akik:

  - életvitelszerűen Magyarországon élő és alkotó, 18. életévét betöltött magyar állampolgár, aki az előadó-művészet valamely megjelölt kategóriájában tevékenykedő, hivatásos előadóművész (részletes kategóriákat lásd 4. o.)
  - nem rendelkeznek előadóművészeti tevékenységből származó heti 20 órás munkaviszonyt meghaladó rendszeres jövedelemmel.
  - a jelentkezést megelőző 3 hónapban nem keletkezett előadóművészeti tevékenységből származó bevételük megbízási, vagy egyéb jogviszonyból eredően, mely meghaladja a havi bruttó 300 000 Ft összeget.
  - az elmúlt 3 évben jövedelme legalább 80%-a előadóművészeti tevékenységből származott.
  - a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül nincs függőben lévő teljesítése.
  - olyan alkotók jelentkezését várjuk, akik igazolható előadóművészeti múlttal bírnak, rendelkeznek színpadképes produkcióval, vagy edukációhoz szorosan kapcsolódó művészeti tevékenységet folytatnak. TV-felvételekkel, YouTube-videókkal és a közönség számára is emlékezetes produkciókkal tudják igazolni előadó-művészeti tevékenységüket.

 • ​Milyen határidővel kell az előadóművésznek teljesítenie a vállalásokat, produkciókat?

  Jelentkezni 2022. május 31-ig lehet. A teljesítést a szerződés aláírását követően lehet elkezdeni, és végső határideje 2022. szeptember 30.

 • Mi az előadó-művészeti jelentkezés menete?

  Regisztrációt (név, email cím, jelszó megadása) követően lehet online kitölteni a jelentkezési adatlapot, a nyilatkozatokat, valamint megadni a további szükséges dokumentumokat, mint referencia videó linkje és szakmai önéletrajz.

  Az adatlap kitöltésénél ki kell választani a művészeti kategóriát, majd a további alkategória lehetőséget. Azon belül, kereső címkék választásával kell megadni, milyen produkciót vagy produkciókat takar a jelentkezés.

 • ​Kinek a feladata a teljesítést igazolni?

  Az előadóművésznek kell a teljesítését igazolni, az erre a célra létrehozott teljesítésigazolás sablon segítségével, melyet az esemény napján a befogadói szervezet képviselőjével vagy szervezőjével alá kell íratni. Ezt követően, az erre megadott helyre feltölteni szükséges, minimum 3 db fotóval együtt.

 • Hol érem el a teljesítésigazolást?

  A teljesítésigazolás a szerződéskötés után érhető el és tölthető le a "Profilom" menüpont alatt.

 • Beadhatok több jelentkezést is a programba?

  Egy személy egyszerre csak egy jelentkezést adhat be. Tehát párhuzamosan futó jelentkezések beadására nincs mód. Viszont a teljesítését követően lehetőség van újra jelentkezni - maximum 6 alkalommal - akár ugyanazzal a produkcióval, akár egy másikkal.

 • Hol teljesíthetem a vállalt produkciókat?

  Csak a Köszönjük, Magyarország! program honlapján közzétett események valamelyikén. Bekerülést követően az eseményeket a profiljába belépve találja, melyekre leadhatja fellépési szándékát. Ezt követően a befogadóhely szervezője a jelentkezett produkciók közül választja ki a számára megfelelőt.

 • Hány fő jelentkezhet egy csoportos produkcióban?

  Maximum 5 fő lehet egy csoportos produkcióban.

Befogadóhelyek

 • Szükséges a befogadóhelyek regisztrációja egy előadóművész meghívásához?

  Az előadóművészek a Köszönjük, Magyarország! program keretein belül kizárólag a programba regisztrált befogadóhelyek által létrehozott eseményeken adhatják elő produkciójukat. A befogadóhelyek regisztrációja és az esemény létrehozása elengedhetetlen az előadóművészeknek a teljesítésigazolás kiállításához.

  Más, a Köszönjük, Magyarország! programon kívüli helyszíntől teljesítésigazolást nem áll módunkban befogadni.

 • ​​Szervezőként, hogyan tudok kapcsolatba lépni a produkcióval, előadóművésszel?

  Ha a megadott eseményre jelentkezett előadóművész, kiválasztásra került, értesítés útján megkapják egymás elérhetőségét (Telefonszám, e-mail cím)

 • ​Mi a jelentkezés menete befogadóhelyeknek?

  Regisztrációt (név, email cím, jelszó megadása) követően lehet online kitölteni a befogadóhelyre vonatkozó általános tudnivalókat, mint név, cím, hivatalos képviselő adatai és kapcsolattartó vagy szervező adatai. Ezt követően a szervező eseményeket tud létrehozni a honlapon, melyekre az előadóművészek jelentkezhetnek.

 • Szervezőként, hogyan tudok kiválasztani produkciót?

  Első lépésként, létre kell hozni egy eseményt, neve, jellege, helyszíne, időpontja, leírása megadásával. Továbbá ki kell választani, milyen produkciót vár az eseményre, a művészeti kategória, alkategória és produkció típusa megjeleölésével. Erre az eseményre jelentkezett előadóművészek közül tud a szervező választani.

 • ​Befogadó intézményként milyen kommunikációs kötelezettségek merülnek fel?

  A program meghívójában, illetve programfüzetében (ha van) kérjük, tüntessék fel a program logóját, amelyet a honlapunkon letölthető formában megtalálnak, továbbá szövegesen kiemelni, hogy az előadás a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében valósul meg.

 • Befogadóhelyként milyen kötelezettségem van az ARTISJUS felé?

  Felhívjuk a szervezők figyelmét, hogy a műsort az ARTISJUS felé ne mulasszák el bejelenteni. A kisjogos felhasználásokra vonatkozó megkeresések esetében az ARTISJUS a felmerülő kérdésekben készséggel segít az alábbi elérhetőségeken keresztül:

  e-mail: bejelentes@artisjus.com vagy telefon: 06-1-488-2700